Івано-Франківська обласна лікарня замовила респіраторів удвічі дорожче ціни виробника

Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської облради 16 липня підписала договір із приватною підприємицею Олександрою Іванишин на закупівлю захисних респіраторів.

Сума договору становить 81 тисяча гривень. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, пише Ратуша з посиланням на НАШІ ГРОШІ.ЛЬВІВ.

За договором замовили тисячу респіраторів із клапаном та рівнем захисту FFP3, моделі БУК-3К. Таким чином, ціна становитиме 81 грн за штуку.

Варто зазначити, що на багатьох останніх закупівлях такі засоби захисту купували значно дешевше, хоча є й протилежні випадки. Наприклад, Полтавський обласний лабораторний центр на них витратить по 130 грн за одиницю.

Низка інших контрактів навпаки є значно дешевшими. Хотинський центр первинної медичної допомоги підписав контракт, за яким БУК-3 коштуватиме 55 грн/шт, Львівська обласна лікарня – по 52 грн, а Малинська міська лікарня (Житомирська обл.) – по 46 грн.

ТОВ «Бук.Юа» 8 липня продало респіратори Калуській лікарні за 35 грн/шт. і за таку ж ціну 9 липня лікарні у Косові. Саме така ціна зараз є актуальною при замовленні респіраторів у виробника, що у 2,3 рази дешевше, ніж для обласної клінічної лікарні в Івано-Франківську.

Лікарня купує товари у цього постачальника не вперше. На початку липня лікарня підписала з Олександрою Іванишин договорів на 24 тис. грн на респіратори, а їх вартість також дорівнювала 81 грн/шт.

Ми звернулись за коментарем до обласної клінічної лікарні Івано-Франківської облради, але в установі пообіцяли надати коментар лише після письмового запиту.

Також там попросили повідомити, де саме можна придбати респіратори по 35 грн, на що журналіст надіслав лінк на компанію-виробника, де нам перед тим підтвердили вартість, наявність продукції та готовність постачати її за цією ціною.

Читайте також  Забита реанімація та невакциновані пацієнти стаціонару. Як Харків накрила нова хвиля коронавірусу

Наступного дня лікарня надіслала відповідь, у якій зазначила, що інформація про ціну 35 грн на респіратор БУК-3 «не актуальна», і надіслала вибірку з онлайн-магазинів із дорожчою вартістю, а також посилання на окремі закупівлі, у яких їх вартість є вищою за 85 грн за штуку.

Олександра Іванишин щодо різниці у вартості не відповіла по суті, але запевнила, що «ніяких зловживань» немає.

Олександра Іванишин зареєстрована у місті Івано-Франківськ і почала отримувати держзамовлення з лютого 2020 року. Відтоді Іванишин підписала 18 контрактів на 700 тис. грн, серед яких усі замовлення від однієї лікарні.

Також за даними реєстру підприємців, Олександра Іванишин зареєстрована у одній квартирі із Ігорем Іванишиним, який неодноразово фігурував у матеріалах «Наші гроші. Львів».

Олександра Іванишин не підтвердила і не заперечила зв’язок із Ігорем Іванишиним, відмовившись це коментувати.

Ігорю Іванишину належить ПП «Глорія-ІВ», яке є одним із найбільших постачальників за закупівлями для боротьби з COVID-19 у області – 45 контрактів на 3,07 млн грн.

Це підприємство фігурує у кримінальному провадженні, а сам Іванишин обвинуваченим у шахрайстві, як його директор. Керівника «Глорія-ІВ» звинувачують у завищенні цін та привласненні бюджетних коштів під час закупівлі медичних матеріалів три роки тому у змові з посадовими особами Івано-Франківської ОДА.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.