У Франківську через несправну гойдалку на дитячому майданчику травмувалася дитина

Минулого тижня у дворі однієї з франківських новобудов на дитячому майданчику через несправність гойдалки травмувалася дитина.

Ми з дитиною пішли на майданчик нового житлового комплексу, який здали буквально в березні, кататися на гойдалці-пружинці. Дитина туди вилізла, ззовні все було начебто справне, два рази катнулася і впала на спину, травмувалася і сильно настрашилася. Наступного дня на нозі була гематома, – розповіла мама травмованої дитини.

Активісти зазначають, що несправних ігрових зон в місті багато. Тому звертатимуться до влади із проханням провести аудит дитячих майданчиків.

Хотіли б з допомогою ЗМІ, письмово теж звернемося з проханням провести аудит існуючих ігрових елементів. Ті, які є аварійними, ті, які є небезпечними, або закрити їх, щоб діти не могли там травмуватися, або відремонтувати їх найближчим часом, – зазначила голова ГО “Мами Прикарпаття” Мар’яна Вершиніна.

Як зазначилося, про проблему несправності дитячих майданчиків чиновники знають та кажуть, що все через акт вандалізму.

Ми не встигаємо встановити весь майданчик дитячий, як починається вандалізм. Це є великою проблемою міста, тому що ми по декілька разів виправляємо і перевстановлюємо елементи обладнання. Тому потрібно, щоб батьки, коли приходять на майданчик, оглядали все. Ми не можемо бути постійно на тому майданчику і стежити за його станом, – прокоментував інженер з технічного нагляду УКБ міської ради Любомир Заводовський.

Щоб провести аудит дитячих майданчиків потрібно чимало часу і коштів, яких місто зараз немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: