У Кабміні вирішили питання щодо розподілу грошей на стипендії студентам

Виплати розділять на академічні та соціальні.У 2017 році на стипендії студентам ВНЗ хочуть виділити на 576 мільйонів гривень більше, ніж цього року. Водночас самі стипендії розділять на два види – академічні (враховуватимуть успішність у навчанні) та соціальні (за рівнем доходів родини). Про це йдеться в презентації проекту держбюджету-2017.

Hryvnia

Наступного року на академічні стипендії планують виділити 2 мільярди 837,9 мільйонів гривень. Їх виплачуватимуть не всім, у кого середня оцінка за сесію становить 4,0 бала і вище, як це діє нині, а найуспішнішим.

Розподілом виплат займатимуться Міносвіти та інші міністерства, яким підпорядковані ВНЗ. За яким саме принципом розподілятимуть стипендії, поки не визначилися. У Міністерстві фінансів порахували, що виплати можна підвищити з нинішніх 825 гривень до 2,5 тисяч за умови, якщо академічні стипендії призначати всього 10% студентів.

На соціальні стипендії закладають 2 мільярди 978,7 мільйонів гривень. Грошима розпоряджатиметься Міністерство соціальної політики й виплачуватиме їх студентам із малозабезпечених родин.

Варто зазначити, що нині “на стипендії” 70% студентів-бюджетників. А соціальні стипендії, які нині призначають дітям з інвалідністю, сиротам та іншим пільговикам, отримують менше 6% студентів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.