У Кривому Розі жінці перелом стегна лікували вітамінами, вона померла

У Кривому Розі померла 54-річна Надія М., яка тиждень тому зламала стегно. За словами рідних, травматолог Криворізької міськлікарні №1 не зміг вчасно визначити перелом стегна у пацієнтки, яка травмувалася 5 липня, наклав лангет і відправив її додому, лікуватися мазями, вітамінами і кремами.

Про це інформує ТСН.

Помучившись вдома два дні, розповідає подруга, Надія М. знову звернулася до того ж лікаря. Він оглянув пацієнтку та, за словами рідних, поставив діагноз “рак кістки”, і жінку знову відправили з лікарні. Юристи, які спеціалізуються на захисті прав пацієнтів, порадили жінці звернутися до іншого фахівця. Той у приватному порядку на дому відвідав постраждалу, подивився знімки і також не побачив там перелому шийки бедра. Але, оглянувши жінку, зауважив, що у неї скоріш за все перелом бедра, і для точної діагностики потрібно зробити додаткові знімки, якщо вони підтвердять діагноз – необхідна операція.

Знімки зробили і перелом стегна таки діагностували. З новими знімками знову поїхали до 1-ї міськлікарні, розповіла подруга померлої.

“При переломі шийки дійсно надівають ”сапожок” і можуть відправити додому. А при переломі стегна як мінімум показана госпіталізація і витяжка, а максимум – металоостеосинтез (оперативно вставляють спицю в середину кістки). І знеболювальні теж різні. Людина 4 дні терпіла шалений біль. Викликали швидку у вівторок (другий день). Але швидка відмовилася везти у лікарню. А той лікар, що у лікарні №1, виписав при переломі мазь, вітамін Д та пігулки. Розшифровка: що мертвому припарки”, – прокоментувала ситуацію юристка Лілія Корольова, до якої за допомогою звернулися родичі жінки.

Перед операцією була бадьорою

Постраждалій поставили спицю, але минуло вже 5 днів, і це був 3-й похід до травматолога 1-ї міськлікарні. 13 липня Надія М. померла, за словами лікарів, одразу після операції. Як говорять рідні, перед хірургічним втручанням вона почувалася бадьорою.

Читайте також  Несподівано помер Биков: увесь світ у скорботі

У 1-й міськлікарні цей випадок коментують неохоче. “До нас надходять важкі хворі, всяке трапляється. Пацієнтка згоду на операцію давала, і про те, що у неї є ризики, вона була попереджена. Більше я нічого говорити не буду”, – каже директор КП “Криворізької міської лікарні №1” Ірина Латанська.

Рідні зібрали гроші на лікування

За словами рідних Надії М., операція жінки обійшлася їм майже у 19 тисяч гривень. Частину цієї суми зібрали небайдужі люди.

“По Металургійному району по 1-й міськлікарні надійшло повідомлення до поліції від медиків про смерть пацієнтки 1966 року народження, яка перебувала у медзакладі. Її тіло направили до СМЕ для встановлення причин смерті. Родичі померлої заяви не писали”, – прокоментувала ситуацію інспекторка відділу моніторингу Криворізького відділу поліції Оксана Лєсонен.

Станом на 15 липня тіло померлої жінки все ще знаходиться на експертизі. Рідні померлої чекають її завершення, щоб провести поховання, а потім таки планують написати заяву до поліції.

“Я подала скаргу до МОЗу стосовно несвоєчасного діагностування перелому, а також планую подати скаргу в НСЗУ щодо того, що лікарня взяла кошти з родини постраждалої на проведення операції, хоча даний медзаклад уклав договір з Національною службою на проведення хірургічних операцій, і вони мають проводитися за кошти НСЗУ”, – каже юристка Лілія Корольова.

За словами жінки, вона побоюється, що знімки перелому, які забрали лікарі, зникнуть. “Тоді довести провину медиків буде складніше”, – каже юрист.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.