Муніципали врятували літнього чоловіка, в якого стався інфаркт у парку Шевченка

Працівники Муніципальної варти надали допомогу літньому чоловіку, котрому раптово стало зле у парку Шевченка.

Муніципали побачили чоловіка, який раптово впав з лавки. Інспектори підбігли до старшого чоловіка, перевірили життєві показники та викликали швидку медичну допомогу. До приїзду медиків провели опитування SAMPLE, інформує “Галка”.

“Окремо хочемо подякувати 32-й бригаді швидкої медичної допомоги які прибули на виклик менше ніж за 5 хвилин. Медики діагностували у чоловіка інфаркт і госпіталізували до медичного закладу для надання кваліфікованої допомоги. З своєї сторони закликаємо не проходити повз людей, що потребують допомоги, та пройти курси з надання першої домедичної допомоги”, – зазначають муніципали.

Довідково: SAMPLE або Анамнез за схемою SAMPLE (SAMPLE history) — це мнемонічний акронім для запам’ятовування ключових запитань при зборі медичного анамнезу певної особи.

Дане опитування найчастіше використовують у сфері невідкладної медицини, зокрема парамедиками. Цю інформацію збирають у самих пацієнтів, а у випадку, коли у тих затьмарена свідомість — у членів сім’ї або інших супроводжуючих осіб.

Мнемонічну схему розшифровують як:

S — Symptoms — Симптоми
A — Allergies — Алергічні реакції
M — Medications — Медикаменти
P — Past Medical History — Попередній медичний анамнез
L — Last Oral Intake — «Ланч» (останнє вживання їжі та рідини). Деколи сюди включають і дату останньої менструації (Last Menstrual Cycle)
E — Events Leading Up To Present Illness / Injury — Події, які призвели до виникнення цього захворювання чи пошкодження.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.