На Франківщині ремонтують дорогу до Говерли

Триває ремонт дороги державного значення Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у високогір’ї Карпат.

На Франківщині ремонтують дорогу до Говерли 1

Важка техніка працює одразу на двох ділянках.

У напрямку від селища Верховина працівники ТОВ “ПБС” укладають верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону, пише Голос України. Саме тут зручно добиратися до відомої гори Піп Іван. Для цього треба повернути на дорогу Ільці – Буркут і так дістатися до села Дземброні. Втім, під час повені там стався зсув ґрунту, й кілька сіл були відрізані від цивілізації. Так само заблокувало тоді й туристів.

“З іншого боку Кривопільського перевалу, що розмежовує Верховинський район із Надвірнянським на висоті 1013 метрів від рівня моря, також закипіла робота. Там розпочато зміцнення дорожнього одягу методом холодного ресайклінгу на ділянці, що примикає до Р-24 від напрямку на урочище Заросляк. Далі – крутими звивистими стежками – на Говерлу. Наступний етап ремонту – регенерація, два шари асфальтобетону. Отож, невдовзі мешканці краю та численні туристи добиратимуться до найвищої вершини Карпат добротним оновленим автошляхом”, – розповідає начальник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак.

На Франківщині ремонтують дорогу до Говерли 3

Дорога Татарів – Кам’янець-Подільський входить до так званої Золотої підкови Карпат, разом із автошляхом Н-09 Мукачево – Львів, Н-10 Стрий – Мамалига, Р-62 Криворівня – Чернівці. Саме ремонт цих автомагістралей є пріоритетом САД в Івано-Франківській області, запевняє Василь Буджак.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.