В Івано-Франківській області дозволили послабити карантин. В Тернополі уже частково зняли обмеження

Кількість областей в Україні, які не відповідають вимогам Міністерства охорони здоровʼя
В Україні почала діяти нова методика для визначення регіонів, де потрібен жорсткіший карантин та не готові до послаблення карантину, зменшилась до семи.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя.

Каратин не можна послаблювати на Волині, у Донецькій, Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Харківській та Чернігівській області. Вчора у цей список входила Івано-Франківщина, станом на 10 липня епідситуація в області відповідає визначеним МОЗ критеріям.

Тернопільська область залишається у списку, однак в самому обласному центрі частково послабляють карантинні обмеження. Тернопільський міський штаб з посиланням на мера міста Сергія Надала повідомляє, що ресторанам та кафе дозволили працювати після 22:00.

«Також дозволена практика партнерських пологів за результатами консиліуму лікарів та наявності ПЛР-тестування», — уточнили у повідомленні.

Із 22 червня в Україні за новою методикою визначають регіони, де потрібне посилення карантину. Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Регіоном зі значним поширенням коронавірусу вважається той, де наявна одна з ознак:

завантаженість ліжок становить понад 50%;
середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань менша ніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 — понад 8 випадків (раніше було від 12 випадків) на 100 тисяч населення.
Через зростання кількості нових хворих адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.