Я категорично проти онлайн-навчання з 1 вересня, – мер Івано-Франківська

Руслан Марцінків виступає за те, щоб з 1 вересня, при дотриманні всіх правил, у школах відновилося навчання.

Про це мер Івано-Франківська заявив в ефірі радіо “Західний полюс”.

“Я категорично проти онлайн-навчання з 1 вересня. Яке б не було онлайн-навчання, воно не замінить звичайне навчання. Треба докласти максимум зусиль і Міністерству освіти, і іншим структурним підрозділам, щоб забезпечити освіту не онлайн, а щоб діти все-таки пішли до школи”, – відмітив Руслан Марцінків.

Мер також повідомив, що позицію Івано-Франківська щодо дистанційного навчання також озвучила в стінах Верховної Ради депутат від округу Оксана Савчук.

“Поки що рішення не ухвалене. Але ми вимагаємо, щоб з 1 вересня, при дотриманні всіх правил, у школах відновилося навчання”, – резюмував Руслан Марцінків.

Попри те, що Міносвіти назвало чутками переведення всіх шкіл на обов’язкову дистанційну форму навчання, питання, як саме вчитимуться діти з вересня, все ще залишається відкритим.

Вирішити його мають не раніше серпня. Відповідне рішення має ухвалити уряд і Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Новий навчальний рік для школярів планують почати традиційно з 1 вересня, а от формат роботи шкіл залежатиме виключно від епідеміологічної ситуації. Тобто від того, скільки хворих на коронавірус буде в Україні у серпні.

Поки що в Україні до 31 липня діє адаптивний карантин. Якщо термін його продовжать після першого вересня – тоді є ймовірність того, що учні вчитимуться дистанційно. Адже, за повідомленням Міністерства освіти України: “До кінця карантину навчання відбувається лише дистанційно”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.