Україна в період пандемії Covid-19 продала Росії 18 тонн медичних масок, – Ар’єв

У документах зазначено, що Україна перед карантином продала понад 500 тонн медичних масок

Україна перед початком епідемії коронавірусу експортувала понад 500 тонн медичних масок, з них 18 тонн – до Росії. При цьому маски Москва купувала в рази дешевше, ніж інші країни. Про це йдеться у відповіді ДМС України на запит екс-нардепа Володимира Ар’єва. Документ опубліковано у Facebook.

“Митниця нарешті змогла відповісти на мій запит, не минуло й трьох місяців. Отже, в січні-лютому цього року Україна продала за кордон понад 500 тонн (!) медичних масок. Пам’ятайте дефіцит на початку карантину. Отож-бо”, – написав екс-нардеп.

Також він зазначив, що Україна спочатку продала Китаю 80 тонн масок в січні-лютому, а потім купувала китайські у березні.

Крім того, 18 тонн масок Україна експортувала до Росії за ціною 3,3 тис. дол. за одну тонну. Водночас Китаю маски продавали по 45 тис. дол. за тонну, а Польщі – по 18,7 тис. дол.

Нагадаємо, після запровадження карантину на території України, в іспанських ЗМІ з’явився сюжет, в якому було проілюстровано розвантаження в Іспанії респіраторів українського виробництва.

Сюжет вийшов в ефір 19 березня, а до цього – з 11 березня – Кабінет міністрів України обмежив експорт товарів протиепідемічного призначення.

Проте тодішній голова Державної митної служби України Максим Нефьодов заявив, що експорт медичних масок відбувся 2-6 березня – до заборони на вивезення товарів протиепідемічного призначення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.