Дружина Медведчука є партнером Коломойського у “Львівобленерго”?

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук окрім сфери медіа має тісні бізнес-зв’язки у металургії, енергетиці, логістиці нафтопродуктів із українським олігархом Ігорем Коломойським.

Журналістський аналіз показав, що через низку задекларованих Медведчуком фірм, його дружина Оксана Марченко володіє частками в бізнесі одразу у декількох стратегічних сферах, а саме – в енергетичних компаніях: ПрАТ «Львівобленерго», ПрАТ «Прикарпаттяобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго»; металургійних заводах: ПрАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» і АТ «Запорізький завод феросплавів»; логістичних компаніях, які входять в систему так званого Одеського перевалочного комплексу, а також у трьох телеканалах: ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», ТОВ «Гравіс-Кіно» («2+2»), ПрАТ «ТК «ТЕТ».

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший») «Ти не один». Нововиявлений союз Коломойського та Медведчука.

За майновою декларацією Віктора Медведчука, його дружина, Оксана Марченко, є кінцевою бенефіціаркою кіпрських компаній Margaroza Commercial Ltd, Lex Perfecta Ltd, Kerelio Commercial Ltd, Miosaria Commercial Ltd та Zocatini Enterprises Ltd.

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України ​(Smida), саме ці 5 кіпрських фірм є власниками 88% акцій «Прикарпаттяобленерго».

Також розслідувачі встановили, що на чотири кіпрські фірми, задекларовані Медведчуком, записано 89% акцій «Львівобленерго». За такою ж логікою підрахунків, частка родини нардепа може складати близько 44% акцій енергорозподільчої компанії.

Дві кіпрські компанії Lex Perfecta Ltd та Kerelio Commercial Ltd, задекларовані Медведчуком як власність його дружини Оксани Марченко, володіють понад 23,5% акціями іншої енергокомпанії – ПАТ «Запоріжжяобленерго», встановили журналісти «Схем».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.