Після ослаблення карантину ситуація з коронавірусом в Україні погіршилася – МОЗ

Кількість нових хворих за добу, усереднена за останні 7 і 14 днів, зростає сім днів поспіль
Це сталося вперше з моменту ослаблення карантину 11 травня цього року, свідчить статистика МОЗ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, 29 травня Україна вийшла на середньодобовий локальний мінімум захворілих за останній тиждень в 375 осіб, але вже через тиждень цей показник погіршився до 473 осіб, лише трошки не досягнувши історичного максимуму в 476 осіб від 7 травня.

29 травня було зафіксовано і добовий локальний мінімум хворих у середньому за два тижні – 382 людини, проте тепер це значення погіршилося до 424 людей.

Також зазначається, що пік захворюваності в Україні був відповідно 6 і 10 травня і становив 476 і 474 нових хворих на добу відповідно.

В останній тиждень ситуація погіршилася. Негативна динаміка захворюваності вперше була зафіксована після другого етапу послаблення карантину 22 травня. В результаті попередній пік нинішніх хворих в 13,39 тис. від 24 травня було побито спочатку 31 травня – 13,6 тис., потім 2 червня – 13,65 тис., а 5 червня він досяг показника в 13,93 тис. осіб.

Крім того, у МОЗ зазначили, що з 31 травня Київ перестав відповідати встановленим урядом вимогам для послаблення карантину: інцидентність (середня кількість нових хворих за останні сім днів) перевищила 12 осіб на 100 тис. населення і до 5 червня становила вже 14,93.

Із 4 червня до числа “порушників” вимог послаблення карантину додалася Житомирська область. Крім неї та Києва, ще шість областей порушують показники для послаблення карантину, і лише дві з них – за другорядним показником кількості тестів. У Львівській області за останні дні показник інцидентності, як і в Києві, віддалився від бар’єру в 12 і досяг відповідно 16,93.

Читайте також  Вчені з'ясували, як коронавірус змінює організм хворого

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.