У Івано-Франківську звільнили копів, які лайкою і погрозами залякували підлітків у відділку

У ході службового розслідування поліцейські вини своєї не визнали

Після розголосу аудіозаписів розмови копів Івано-Франківська з двома затриманими хлопцями, де їх нецензурно лають і залякують, поліцейських звільнили.

Повідомляє кореспондент ТСН.

Один із затриманих юнаків зміг непомітно увімкнути диктифон на телефоні, коли їх затримали і привезли до відділку. І записав пів години суміші лайки, приниження та погроз. Поліцейські демонструють цілковиту безкарність. «Ти думаєш, ви королі цієї землі? Я тебе спущу на землю, ти сопляк. Я таких, як ти хаваю на сніданок! Ти підпишеш нах*. Тут ще не такі підписували. Тут ще не такі ригали бл*. Можеш оскаржувати мої дії. Мені паралельно», – звучить голос поліцейського на записі.

У міськвідділі два юнаки опинилися за бійку. На думку поліцейських, порушували громадський спокій. Хоча самі затримані запевняли, що вони товариші й просто чубилися. З аудіозапису чути, що копи хлопців й слухати не хотіли.

Хоча один із них – неповнолітній, але ювенальну превенцію та батьків викликали лише добряче познущавшись – зняли відбитки пальців, фотографували, як злочинців, примусили роздягнутися, щоб показати всі тату.

Згодом батькові неповнолітній розкаже, вимагаючи показати татуювання, поліцейський його вдарив. Стусана отримав і друг. «Коли ми прийшли, це вже був заповнений певний бланк і давали йому на підпис. Те, що мене вразило – не дочекалися, поки прийдуть батьки. Добивалися, щоб він підписував», – розповідаю батько хлопця Владислав Сукенник.

А вдома приголомшені батьки почули, що відбувалося у відділі, поки їх не було. Тож вирішили надати справі розголосу.

У ході службового розслідування поліцейські вини своєї не визнали – мовляв, хлопці їх спровокували. Від свідчень відмовилися. Їх вже звільнили. Окрім того, понизили у посаді чергового та 2 його помічників, які мовчки за усім спостерігали. На керівника управління превентивної діяльності чекає догана.

Читайте також  П'яну і без свідомості неповнолітню дівчину знайшли на території однієї з прикарпатських фабрик

«Ми не бачимо провокації зі сторони хлопців. Ці статті, за якими вчинене правопорушення, не мали працівники права вчинювати такі дії: ні відкатування особи, взяття відбитків пальців, ні фотографування», – каже в.о.заступника начальника ГУ НП в Івано-Франківській області Остап Білейчук.

Результати службового розслідування поліція передасть у ДБР. А на юнаків таки чекає суд – на неповнолітнього склали адмінпротокол за дрібне хуліганство, а на його друга – за розпивання алкоголю у громадському місці.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.