У Кабміні анонсували нову пенсійну реформу через півроку: кожен зможе отримати по мільйону

В Україні накопичувальний рівень пенсійної системи можуть ввести вже до 1 січня 2021 року. Щомісяця на особистий рахунок працюючих зараховуватимуть 4% зарплати.

Про це в інтерв’ю “Інтерфаксу” заявив прем’єрміністр Денис Шмигаль. Накопичувальний рівень – доповнення до існуючої солідарної системи. Якщо зараз працюючі сплачують внески, які відразу ж розподіляються між пенсіонерами, то за новими правилами частину внеску і прибуткового податку будуть переводити на особистий рахунок. Накопиченими грошима можна буде скористатися при виході на заслужений відпочинок.

“Для нас це неминучість – рухатися в пенсійну систему з накопичувальними фондами… Ми зараз готуємо законопроекти. Не хочу здатися занадто оптимістом, але до 1 січня 2021 це цілком реально ввести”, – сказав він в інтерв’ю агентству.

Важливо також зазначити, що додатковий внесок стягувати не будуть, а за підрахунками Кабміну накопичити можна буде близько 1 млн грн в діючих цінах. “Обговорюється такий варіант: 2% від нинішнього ЄСВ виділяємо в накопичення, не збільшуючи навантаження ні для фірми ні для людини, і ще 2% беремо по ПДФО. Ці 4% дозволяють в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн грн”, – заявив Шмигаль.

Також прем’єр зазначив, що буде три варіанти забрати гроші. Зокрема, перший варіант – при досягненні пенсійного віку отримав всю суму, другий варіант – розстрочка виплат на 5-10 років і третій варіант – довічне утримання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.