Колектив ДНЗ №33 “Кристалик”, м. Івано-Франківськ щиро вітає Вас із Днем Вишиванки (ФОТО, ВІДЕО)

Колектив ДНЗ №33 “Кристалик”, м.Івано-Франківськ, зняли кліп, відеопривітання для батьків і вихованців дитячого садка, та всіх мешканців міста, до Дня Вишиванки.

 

 

Встає над світом щире сонце вранці,
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці!
Я – Українець!!! Я -горджуся цим!
Колектив ДНЗ №33 “Кристалик”, м.Івано-Франківськ щиро вітає Вас із Днем Вишиванки!!!!!!!!☀️

 

Нагадаємо, у  День вишиванки традиційний український одяг надягають тисячі людей не лише в нашій країні, а по всьому світу.

День вишиванки в Україні відзначається в третій четвер травня. У 2020 році свято припадає на 21 травня.

Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” та прийшли на заняття одного дня у традиційному українському одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів та викладачів вишу, але згодом свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також охочі підтримати Україну.

У День вишиванки в Україні в національний одяг вбирають навіть пам’ятники. Так, у 2016 році вишиті сорочки приміряли на себе скульптура Либіді та Засновників Києва на Майдані Незалежності. Тематичним декором у вигляді стрічок з червоно-чорними візерунками, гуцульськими мотивами прикрашають автівки, будинки, домашніх улюбленців, валізи та сумки. Часто у День вишиванки люди влаштовують марші у різних містах України та за кордоном, а також одягають вишиті сорочки на роботу, навчання та просто так.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: