Аваков повідомив про звільнення поліціянта, котрий влаштував “перепис” євреїв в Коломиї (ДОКУМЕНТ)

Народний депутат Олександр Дубинський опублікував лист міністра МВС Арсена Авакова, адресований прикарпатському нардепу Ігорю Фрісу, про звільнення керівника Управління стратегічних розслідувань Івано-Франківської області Михайла Банка.

У ньому йдеться, що 15 травня Михайла Банка звільнили із займаної посади.

Нагадаємо, Банк просив від глави єврейської громади Коломиї поліції копію статуту і список членів громади. Також правоохоронці хотіли знати адреси цих людей, їхні номери телефонів, а також контактні дані студентів єврейської національності.

Глава місцевої єврейської громади відповів поліції, що копія статуту є в держреєстрі, а список і телефони своїх членів правоохоронцям не дадуть, оскільки релігійні громади відділені від держави. Цей лист від поліції він вважав жартом.

Про інцидент стало відомо після того, як лист поліції оприлюднив директор Українського єврейського центру Едуард Долінський на своїй фейсбук-сторінці.

Ситуацію прокоментував народний депутат України з Івано-Франківська Ігор Фріс, котрий також є членом місцевої єврейської громади.

“Вважаю, що ми повинні ретельно розібратися з цим питанням, а саме хто, з якою метою, за допомогою яких ресурсів має намір отримати персональну інформацію про членів єврейської громади Коломиї. Чи є порушені кримінальні провадження за участю представників громади.

Чи не здійснюється тиск на громадян єврейської національності в такий спосіб. Особливо це стає досить цікавим, коли починаєш оцінювати особу Михайла Банка та інформацію, яка останнім часом присутня в мережі. Вважаю, що міністр Арсен Аваков (Arsen Avakov) повинен більш детально вивчити цей кейс і нарешті прийняти зважене рішення щодо цього персонажу. Бо чим дальше – тим цікавіше і темрява все ближче…..”, – написав Фріс.

Після звернення депутата він отримав таку відповідь від міністра МВС:

Читайте також  "24 роки Віталію Марківу - несправедливе рішення італійського суду": Аваков назвав "ганебним" вирок Марківа

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.