Вісімнадцять ромів добровільно поїхали з Івано-Франківська додому

14 травня група ромів покинула Івано-Франківськ та поїхала за місцем проживання у Хмельницьку область. Представники ОБСЄ підтвердили, що таке рішення було добровільним.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час онлайн-трансляцій на офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

“Сьогодні на численні прохання і звернення ромів ми надали їм відповідний транспорт, аби вони могли доїхати за місцем проживання у Хмельницьку область. Частина ромів (йдеться про 18 осіб) добровільно поїхали до місця прописки. Попереднього разу їм не вистачило місця в автобусі, то ж вони звернулись, є письмові звернення. На місці були представники ОБСЄ та інших організацій, вони підтвердили, що все гаразд, що люди добровільно захотіли поїхати додому”, – прокоментував мер.

Нагадаємо, 21 квітня під час щотижневої оперативної наради Марцінків доручив правоохоронцям “запакувати” і вивезти ромів з міста на Закарпаття.

Дізнавшись про це, коаліція ромських неурядових громадських організацій України, які опікуються захистом прав ромської меншини в України, звернулася до органів державної влади та органів місцевого самоврядування Івано-Франківська й особисто до мера міста Руслана Марцінківа через його антиромські настрої.

Пізніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про відкриття провадження через заклик мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа вивезти ромів з міста.

23 квітня в ефірі “Західний полюс” мер пояснив, що йшлося про 20 осіб з Іршавського та Свалявського районів Закарпатської області, які ходять містом, порушують карантин і чіпляються до людей.

Через скандал з ромами міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа викликали на допит у поліцію.

Згодом Руслан Марцінків попросив вибачення за емоційний виступ.

28 квітня, зустрівся з ромами у місті та пообіцяв їм одяг, їжу а також медичну та правову допомогу.

Читайте також  "Лише для вас чарівні краєвиди Мухосранська": Стефанчук відреагував на відмови країн ЄС видавати візи росіянам

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.