З озера на Прикарпатті витягнули два тіла

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Інцидент трапився 7 травня о 12.42 у Надвірній на вулиці Шевченка, міське озеро, пише – Бліц-Інфо.

Працівники відділення ДПРЧ-11 витягнули з озера два тіла без ознак життя (гр. 1969 р.н. та 1950 р.н., місцеві жителі). Обставини події встановлюються.

Нагадаємо Камери орнітологів зафіксували пару білих лебедів на Бурштинському водосховищі
Камери орнітологів впіймали пару білих лебедів. Сам півострів знаходиться на Бурштинському водосховищі.

Камери встановлені на заповідному півострові Галицького Національного природного парку.

Як відомо, дамба малого скидного каналу Бурштинської ТЕС стала своєрідним заповідним півостровом на водно-болотному угідді міжнародного значення — Бурштинському водосховищі. Це єдине місце на західній Україні, де скупчується така велика кількість водолюбних птахів.

Колишній калушанин Ігор Бат, який нині проживає в Нідерландах і причетний до проєкту, розповів:

“Заступник директора з наукової роботи Галицького національного природного парку, учасник міжнародного проєкту, спільно з нідерландським підприємством Silence TV Europe на базі Галицького НПП розробили унікальний апаратно-програмній комплекс для спостереження за птахами орнітологів-аматорів та науковців. На таку кількість рідкісних видів птахів, що потрапили в поле зору камер, і не сподівались. За допомогою програми науковці мають можливість цілодобово проводити дослідження, ідентифікувати птахів та системно аналізувати стан популяцій, вивчати поведінку і фенологію міграцій. Консультантом був Володимир Бучко, котрий вніс багато коректив в технічне завдання та консультував програмістів на всіх етапах розробки та впровадження продукту. На даний час вже доступні таймлапси для ефективного застосування в дослідницькій роботі та системи фіксації зображень з “таймштампами”.

Наступний етап — впровадження системи автоматизованого кількісного та якісного аналізу зображень та включення штучного інтелекту в програму для ідентифікації птахів.

Читайте також  Зеленський призначив тимчасового керівника Івано-Франківської ОДА

Також Галицький НПП спільно з нідерландськими партнерами цілодобово транслює зображення з 4-ох відеокамер, котрі встановлені на Бурштинському водосховищі.

Вісім прямих трансляцій про птахів можна переглянути на Yotube-каналі за посиланням. Доступ до відеотрансляцій абсолютно вільний.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.