Вчені довели здатність COVID-19 передаватися під час сексу

Китайські вчені підтвердили, що коронавірус може передаватися статевим шляхом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дослідження, опубліковане в виданні Journal of the American Medical Association.

На новий шлях передачі захворювання вказують дані, отримані в результаті тестування пацієнтів чоловічої статі у міській лікарні Шанцю (Китай). У спермі шести з 38 обстежених хворих – або 16 відсотках – були виявлені сліди SARS-CoV-2. Фахівці уточнили, що обстежені пацієнти йшли на поправку, але, мабуть, все одно залишалися заразними.

Раніше лікарі припускали, що збудники COVID-19 можуть перебувати в спермі, як це було у випадку з лихоманкою Зіку або вірусами Ебола. Однак ранні тести 12 хворих чоловіків показали негативний результат на SARS-CoV-2 в зразках сперми.

Вчені відзначають, що тести проводилися в невеликій групі людей, тому реальні дані можуть змінитися. Крім того, достеменно невідомо, чи здатні збудники коронавірусу, що знаходяться у в спермі атакувати організм іншої людини при статевому контакті. “Вплив SARS-CoV-2 на чоловіче здоров’я може докорінно змінити профілактику захворювання”, – наводить слова фахівців агентство.

Згідно з висновком медиків, необхідно не тільки провести великі дослідження на цю тему, але і з’ясувати, як COVID-19 може впливати на репродуктивну систему пацієнтів в довгостроковій перспективі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.