В Україні самоізоляцію від COVID-19 оплачуватимуть, як лікарняний

В Україні перелік причин тимчасової непрацездатності розширили ізоляцією від COVID-19. Її оплачуватимуть, як лікарняний.

Для цього необхідно оформити лікарняний листок, повідомляє Фонд соціального страхування України.

За відповідними лікарняними листками Фонд здійснить компенсацію 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності, а перші 5 днів фінансує роботодавець.

Право на таку допомогу мають застраховані особи як за період перебування в лікарнях, так і на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з запобіганням поширення коронавірусної хвороби.

“Видача лікарняних листків, які є виключною підставою для нарахування зазначених виплат від Фонду, на сьогодні унормована. МОЗ України спільно із ФССУ проведено селекторну нараду з департаментами (управлінням) охорони здоров’я обласних (міських) держадміністрацій щодо оформлення таких документів”, – йдеться у повідомленні Фонду.

Нагадаємо, наразі карантин подовжено до 22 травня. Від 11 травня ввели низку послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.