Лікар оцінив ризик зараження COVID-19 на літніх майданчиках і в кафе

Літні майданчики та кафе, які відновлять роботу в результаті послаблення карантину, можуть становити небезпеку з точки зору зараження коронавірусом.

Про це в ефірі ObozTV розповів лікар-інфекціоніст Роман Малинка. “На літніх терасах може бути велике скупчення людей в одному місці”, – припустив він.

“Навіть якщо це на вулиці, але ж ми знаємо, в яких умовах це постійно відбувається. На парі квадратних метрів може розміщуватися кілька столів, не зберігатиметься дистанція, і це вже небезпечно”, – попередив лікар.

Говорячи про продаж кави на виніс, він назвав низку необхідних заходів безпеки. “Якщо буде проточна вода, якщо продавець постійно митиме руки, якщо носитиме маску, рукавички, а краще – захисний екран, тоді ризик мінімальний”.

Також медик зазначив, що перебувати весь день у такому “екіпіруванні” досить складно. “Я не думаю, що люди на кухні або в кафе зможуть терпіти”, – сказав він.

Лікар звернув увагу і на розрахунок готівкою. За його словами, паперові гроші небезпечні з точки зору поширення коронавірусу, тому при оплаті послуг бажано користуватися карткою.

Виходячи з цього, медик порекомендував дотримуватися старих правил карантину, незважаючи на його послаблення. “Потерпіть ще хоча б місяць, не виходьте без потреби з дому. Як кажуть, береженого Бог береже”, – зауважив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.