У Франківську відновлять реєстрацію в дитячі садки. Коли вони відкриються

Міський голова Івано-Франківська повідомив, що незабаром у місті таки відновлять запис на чергу в дитсадки, проте відкриють їх вже з наступного навчального року.

Через запровадження карантину в Україні, були закриті навчальні заклади, а навчання перейшло онлайн. Про те, що навчальні заклади не планують відкривати й після послаблення карантину заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю “Сьогодні”.

“Заклади освіти вже відкриватися не будуть. Вони відкриваються тільки з 1 вересня. Ми будемо відкривати деякі з них для проведення ЗНО”, – заявив Віктор Ляшко.

Натомість міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час онлайн трансляції на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив про те, що вже 12 травня в Івано-Франківську відновлять реєстрацію в дитячі садки.

“Реєстрацію проводитимуть в центральному ЦНАПі на вулиці Незалежності. По дитячих садочках очікуємо роз’яснення міністерств охорони здоров’я і освіти, школи цього навчального року вже точно не відриються”, – розповів Руслан Марцінків під час трансляції.

Довідково

Як зареєструватись в дитячому садку?
Відвідати Центр надання адміністративних послуг та зареєструватись в електронній черзі (загальний міський електронний реєстр дітей на поступлення до ДНЗ Івано-Франківська).
Подати документи в садок.
Пройти медичну комісію.
Більше про це на сайті дошкільної освіти міста Івано-Франківська.

Нагадаємо, до цього уряд затвердив п’ять етапів виходу з карантину. На другому з них передбачено “відновлення навчання випускних класів у школах, підготовка до проведення ЗНО”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.