В Офісі президента обговорили запуск транспорту

До закінчення карантину, який продовжили до 22 травня, громадський транспорт продовжить функціонувати без зміни обмежень.

На щоденній нараді в Офісі президента в четвер, 7 травня, обговорили можливість запуску громадського транспорту.

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за планом уряду, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. Оскільки ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

“Плановий помірний підхід до виходу з карантину – це правильно. Не дивлячись на втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених – більше півтисячі. Транспорт – це прямий спосіб поширення цієї небезпеки”, – підкреслив президент Володимир Зеленський.

Йому також доповіли про ситуацію із Житомирської вірусологічної лабораторії, яка заявила про завантаженість і зупинку на кілька днів. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що вже поспілкувався з представниками лабораторії і вирішив питання, які заважали проведенню тестування.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що до дня закінчення карантину 22 травня використання громадського транспорту буде обмежено і в цій сфері різких змін не буде.

Нагадаємо, з 11 травня розпочнеться пом’якшення карантину. Знову зможуть працювати деякі види бізнесів. Серед них адвокати, нотаріуси, перукарні і літні майданчики кафе.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.