МОЗ: Ситуація дозволяє розпочати скасування карантинних обмежень

Влада має намір почати пом’якшувати обмежувальні заходи з 11 травня, ситуація дозволяє, каже Степанов.
Епідемічна ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє почати знімати карантинні обмеження. Про це в п’ятницю, 1 травня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Раніше Степанов заявив, що в разі передчасного скасування карантину в Україні може розпочатися друга хвиля зараження коронавірусом.

“Ми пішли іншим шляхом, ніж європейські країни. Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину, і я ще раз хочу наголосити, ми кожен день аналізуємо ситуацію і готуємо пом’якшення вже з 11 травня. 11 травня ми будемо робити пом’якшення, оскільки на сьогоднішній день це дозволяє ситуація”, – додав Степанов.

При цьому Степанов розкритикував владу Черкас, яка вирішили пом’якшити карантин і відкрити низку закладів, а також відновити пасажирські перевезення.

“Те, що вчора відбулося в Черкасах. Я маю на увазі рішення міської влади відкрити багато магазинів, торгові центри, все це може привести до катастрофічних наслідків. Діям міської влади буде дана оцінка, в тому числі правоохоронним органам. Я категорично засуджую такі дії, тому що поставлене ​​під загрозу життя і здоров’я людей”, – сказав міністр.

Також він повідомив, що за минулу добу коронавірус виявили ще у 37 дітей і 91 медика. Всього захворіли 754 дітей і 2154 медичних працівники.

За минулу добу проведено 6 942 тестування методом ПЛР.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.