Заробітчани в Україні можуть обрушити ціни на будівельному ринку – аналітики

Українські заробітчани, які через карантин по всьому світу були змушені повернутися додому, можуть обрушити ціни на будівельні послуги.

Про це з посиланням на аналітиків ринку повідомляє видання UBR. Так, за приблизними оцінками, кількість будівельників в Україні за рахунок заробітчан може вирости на 30-40%. А це, в свою чергу, сильно обвалить цінники на роботи.

“До червня вони будуть прагнути всіма правдами і неправдами виїхати в Європу. Але якщо до літа не вийде, то вони змушені будуть на цей сезон залишитися в країні. Відповідно пропозиція збільшиться, що може спричинити зниження рівня зарплат в середньому на 20%. Крім цього, очікується, що будматеріали при падінні попиту, за умови більш-менш стабільної економіки, також знизяться на цей же відсоток”, – розповіла директор з маркетингу проекту POLARIS Home & Plaza Анжеліка Саакян.

Ситуація може дещо зміниться ближче до літа, якщо будівельники що приїхали з заробітків, зрозуміють, що повернутися назад за кордон у них не вийде (літаки і наземний транспорт можуть як і раніше ходити з обмеженнями), то вони можуть хлинути на внутрішній ринок зі своєю пропозицією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.