Пов’язаний із COVID-19: у дітей з’явився новий запальний синдром

Італійські медичні експерти вивчають можливий зв’язок між пандемією коронавірусу і кластерами такого важкого запального захворювання, як синдром Кавасакі серед дітей до дев’яти років.

У лікарні італійського Бергамо за останній місяць було зареєстровано понад 20 випадків цього запалення, яке частіше зустрічається в деяких регіонах Азії. Про це повідомляє La Repubblica.

За словами педіатра медустанови Маттео Чуффреда, котрий спеціалізується на серцевих захворюваннях, діти поступали в лікарню з високою температурою і запаленими артеріями. Але тільки у декількох із них був виявлений позитивний результат на COVID-19.

Він закликав своїх колег задокументувати кожен такий випадок, щоб визначити, чи є кореляція між хворобою Кавасакі і COVID-19.

Варто додати, що синдром Кавасакі 16 років тому пов’язали з іншим відомим коронавірусів, хоча чітких доказів не було отримано. Дослідження було проведено після того, як в 2004 році у дитини виявили коронавірус NL63, теж з симптомами хвороби Кавасакі.

“Вірус NL63 використовує той же рецептор, що і новий коронавірус, для зараження людей, але робити висновки ще рано. Нам просто потрібно почекати і подивитися, чи стане це загальним наглядом”, – сказав професор вірусології в Університеті Редінга в Великобританії Ян Джонс.

Довідка. Синдром Кавасакі (слизисто-шкірний лімфонодулярний синдром) – некротизирующий системний васкуліт з переважним ураженням середніх і дрібних артерій. Проявляється лихоманкою, змінами слизових оболонок, шкіри, ураженням коронарних і інших вісцеральних артерій з можливим утворенням аневризм, тромбозів і розривів судинної стінки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше у Великобританії лікарі звернули увагу, що діти масово почали хворіти патологією, схожою на синдром Кавасакі, яка може бути викликана коронавірусів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.