Спортсменка з Прикарпаття розповіла про враження від участі у Олімпіаді в Ріо

Все Прикарпаття затамувавши подих спостерігало за виступами своїх земляків-олімпійців у Ріо. Щоб підтримати атлетів, в Івано-Франківську навіть величезні банери розвісили по цілому місту.
veronika-170816 (1)

Загалом честь України в Ріо відстоювали четверо прикарпатців, серед яких і важкоатлетка Вероніка Івасюк, для якої ці ігри були першими в житті. Після важких змагань дівчина вийшла зі своєї групи на 4 місці, проте у підсумку здобула тільки 13 місце.

Про свої враження від олімпіади, труднощі у підготовці до змагань та плани на майбутнє нам розповіла Вероніка Івасюк.

Оскільки олімпійські ігри 2016 для Вероніки були першим досвідом змагань такого рівня, дівчина переповнена враженнями. Каже, що не зважаючи на «спартанські умови» проживання і тренувань в олімпійському селищі, спогади залишились тільки хороші.

«Було дуже емоційно. Відчувалася підтримка трибун, всі кричали і аплодували. Звісно були дуже великі переживання, оскільки для мене це вперше», – захоплено розповідає спортсменка.

Перед початком олімпійських ігор Україні прогнозували значно більше медалей, проте багато хто з фаворитів, так і не отримав омріяного золота. Вероніка Івасюк вважає, що основною проблемою через яку спортсмени не змогли продемонструвати хороші результати, були погані умови для тренувань.

«Умови для підготовки у нас дуже погані. У країнах де тренувальним базам виділяють кошти на оновлення, спортсмени відповідно здобувають медалі. Я думаю, що нам є до чого прагнути, головне не зупинятись і все буде добре», – переконана Івасюк. 

Звісно моральний стан спортсменів також значно вплинув на результати. Комусь не вистачило підтримки, комусь було психологічно важко, хтось був не впевнений. Так вийшло, проте важкоатлетка переконана, що здаватись ніхто не збирається і на наступних іграх результати будуть кращі.

Кожен з нас розуміє, що за феєричним успіхом у змаганнях стоять місяці виснажливих тренувань, сліз, травм і випробування сили волі. Багато молодих, талановитих спортсменів покидають свої заняття на півшляху. Вони нарікають на поганий стан тренувальних баз, відсутність підтримки від держави для участі у змаганнях. Проте Вероніка Івасюк вважає, що найбільшою перешкодою для спортсмена є лінь.

«Молодим спортсменам не вистачає бажання, мотивації, а хтось занадто лінивий. Я спостерігаю навіть у нашому залі є багато дуже талановитих спортсменів, проте вони ліниві», – каже Вероніка.

Дівчина розповідає, що вона ніколи не лінувалася. Коли починала займатися спортом то була зовсім не талановитою і не перспективною, проте мала дуже сильне бажання тренуватися і добитися успіхів у спорті. Саме це,,на переконання важкоатлетки, допомогло їй потрапити на олімпійські ігри.

Вероніка Івасюк, також поділилася, мріями і планами на майбутнє. Зокрема олімпійка дуже хоче, щоб знайшлися спонсори, які візьмуться за покращення залу в Коломиї, адже там весь інвентар з часів СССР. Потрібні нові диски для штанг і решта інвентарю, бо за словами Вероніки все розбите і поклеєне скотчем по кілька разів. Але дівчина розуміє, що в умовах війни, знайти кошти на оновлення тренувальних баз дуже важко.

Та все ж найголовнішим бажанням для спортсменки зараз є потрапити на олімпійські ігри в Токіо і здобути там омріяну золоту медаль.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.