На Житомирщині вигоріло 4 тисячі гектарів лісу і десятки будинків, проводиться евакуація (відео)

На півночі Житомирської області 17 квітня вогонь знищив десятки будинків та охоплено вогнем близько 4 тисяч гектарів лісу.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Facebook.

За його словами, на території 6 лісництв у Овруцького району тривають масштабні лісові пожежі, які почалися ще 16 квітня.

«Внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків, найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани», – повідомив Бунечко.

Голова ОДА зазначив, що до гасіння пожежі залучено весь особовий склад ДСНС Овруцького району, а також екіпажі з сусідніх районів. Крім цього, залучено працівників лісгоспів з усією наявною протипожежною технікою.Для ліквідації пожеж використовується авіація ДСНС – 3 літаки АН-32П та спеціальна військова техніка ЗСУ – «БАТ-2».

Через пожежі евакуювали близько 50 осіб.

Віталій Бунечко
12 год
Локалізовуємо пожежі на півночі Житомирщини: сьогодні було знищено десятки людських домівок та охоплено вогнем близько 4 тисяч гектарів лісу.

За отриманою інформацією, на території 6 лісництв у Овруцького району тривають масштабні лісові пожежі, які почалися ще 16 квітня.

❗ Внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків, найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани.

Для того, щоб зупинити це неконтрольоване вогнище, залучено весь особовий склад ДСНС Овруцького району, а також екіпажі з сусідніх районів. Крім цього, залучено працівників лісгоспів з усією наявною протипожежною технікою.

Потрібно повідомити, що для ліквідації пожеж використовується авіація ДСНС – 3 літаки АН-32П та спеціальна військова техніка ЗСУ – «БАТ-2».

Кількість евакуйованих жителів постійно уточнюється, за попередньою оцінкою – це близько 50 осіб. Усіх переселено до сусідніх сіл, зокрема до села Гладковичі. Потерпілі забезпечені харчуванням та місцем для ночівлі, проте сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем.

Читайте також  У Новій Каховці горить увесь 5-поверховий будинок

На місці подій працює перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко, який координує роботу обласного оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах області.

Gepostet von Віталій Бунечко am Freitag, 17. April 2020

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.