Зеленський підписав закон про відповідальність за спалювання трави

Новий закон підвищує штрафи за спалювання сухої трави, що спричинило пожежі в лісах і забруднення довкілля.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №2339 про посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу. Про це повідомляється в картці законопроекту на сайті парламенту в середу, 15 квітня.

“Повернуто з підписом від Президента”, – значиться в останній позначці до документа.

Законопроект має на меті вдосконалити порядок притягнення до відповідальності за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах і самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Відповідальність за порушення правил посилюється для того, щоб зменшити руйнівні наслідки і захистити право громадян на безпечне повітря і довкілля, а також зменшити кількість пожеж, що виникають через це.

Отже, законопроектом передбачається:

Забруднення атмосферного повітря в результаті порушення правил, якщо це не створило небезпеку для людей, буде каратися штрафом від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий термін або без такого.
Знищення або пошкодження лісів, зелених насаджень та залишків рослинності сільськогосподарського призначення буде каратися штрафом від 5400 до 9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.