Папа Римський провів хресну ходу на порожній площі у Ватикані

Через пандемію коронавірусу богослужіння у страсну п’ятницю відбулись без участі вірян. Папа Франциск І вшанував медиків, які віддали свої життя у боротьбі з коронавірусом.

Ввечері у страсну п’ятницю, яку католицька і протестантська церква цього року відзначали 10 квітня, Папа Римський Франциск І здійснив хресну ходу на майже порожній площі Святого Петра у Ватикані. Зазвичай ця процесія, у якій щороку беруть участь тисячі паломників з усього світу, відбувається біля стін Колізею в Римі. Однак цього року понтифіка супроводжували лише п’ять ув’язнених з тюрми з італійського міста Падуя, яке сильно постраждало від епідемії коронавірусу, а також п’ять лікарів і медсестер з Ватикану.

Учасники процесії пройшли від обеліска в центрі площі до сходинок собору. Під час ходи були зачитані медитативні роздуми на тему страждань Христа. Цього року вони були написані ув’язненими в тюрмах та родиною жінки, яка стала жертвою домашнього насильства, повідомив Ватикан.

Після ходи Франциск не виголосив промову чи молитву, як зазвичай, а лише кілька хвилин мовчки помолився. Так він вшанував пам’ять жертв пандемії коронавірусу.

Раніше, виступаючи в ефірі італійського телебачення, Франциск порівняв медиків, священників та монахинь, які померли під час пандемії COVID-19, з солдатами, полеглими на війні. “Вони пожертвували своїм життям з любові”, – сказав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.