“Ми на порозі піку”: глава МОЗ зробив важливу заяву про завершення карантину в Україні (відео)

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що поки зарано говорити про завершення карантину, який було введено в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, опублікованому на сайті МОЗ.

“З початку тижня в Україні діє посилений режим карантину. Багатьом з вас це не подобається – у соціальних мережах часто зустрічаються негативні коментарі. Звісно, сидіти вдома четвертий тиждень нелегко. Це справді важко, але ж ліпше пережити дискомфорт удома здоровим, ніж не дай Боже захворіти.

Говорити про те, коли завершиться карантин, поки що зарано. Навпаки, зараз ми на порозі піку коронавірусної хвороби в країні. В активних фазах пандемії кількість пацієнтів різко зростає, критично навантажуючи медичну систему. Простіше кажучи, пацієнтів стає більше настільки, що для надання їм допомоги не вистачає ані лікарів, ані медикаментів, ані місць у лікарнях. На жаль, таке вже відбулося у багатьох країнах.

Тому закликаю вас, шановні українці, сумлінно дотримуватись нових правил карантину та самоізоляції”, – сказав Степанов.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.