50 аналізів щодоби: від завтра прикарпатців на місці почнуть перевіряти на COVID-19

Івано-Франківський обласний лабораторний центр отримав у користування лабораторію для проведення аналізів на COVID-19.

У користування центру її передало Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, повідомили на щоденному брифінгу в ОДА.

“Це потужна лабораторія, яка дозволяє одночасно робити 96 зразків, звичайно, що повністю її не завжди будемо завантажувати, бо є і технічні характеристики, але щонайменше 50 осіб щодоби ми зможемо перевіряти”, – розповів т.в.о. голови ОДА Віталій Федорів.

Як каже головний санітарний лікар області Руслан Савчук, це потужне обладнання. Зараз його укомплектовують, а завтра почнуть використовувати, інформує Суспільне.

Потужність приладів, які наразі використовують лаборанти, – 22-24 аналізи в день.

“За рекомендаціями МОЗ ми маємо давати контрольні зразки для дослідження у лабораторії Центру громадського здоров’я. Таких зразків на цей час пішло 20, і ми очікуємо на результати. З вихідних все навантаження, яке надійшло, вже беремо на себе – тобто левову частку цих досліджень почали проводити тут, на місці. Ми сьогодні підключили лабораторію нашого лабораторного центру. Оскільки зараз працюють два ампліфікатори, то за день вони можуть видавати 22-24 результати лабораторних досліджень”, – каже головний санітарний лікар області Руслан Савчук.

На лабораторне опрацювання одного аналізу витрачають близько п’яти-шести годин. Перевірка на ампліфікаторі – це завершальний етап дослідження, на який потрібно менше часу, ніж на пробу та підготовку матеріалу.

З двох наявних в області робочих апліфікаторів – один отримали сьогодні зранку як благодійну допомогу від власників приватної медичної клініки. Також область очікує на новий ампліфікатор від держави. За сподіваннями Руслана Савчука, він також буде потужністю на 96 досліджень.

До речі, станом на 10:00 31 березня впродовж усього періоду госпіталізації у лікарні області направили 213 осіб із підозрою на COVID-19.

Читайте також  У Франківську запрацювала академія боротьби (ФОТО)

Лабораторні центри опрацювали результати 97 з них. Підтверджено 45 випадків зараження вірусом.

Результатів 113 пацієнтів ще очікують, повідомив Віталій Федорів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.