В мерії повідомили, кого і як будуть перевіряти на “карантинних” блокпостах в Івано-Франківську

З другого квітня у п’яти в’їздах в Івано-Франківськ будуть стояти блокпости, на котрих перевірятимуть стан здоров’я людей у кожному автомобілі.

Таке рішення прийняли на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Івано-Франківська 31 березня.

Член комісії, начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло розповів “Галці”, як працюватимуть блок-пости.

Таких карантинних пунктів буде п’ять, вони працюватимуть виключно на в’їзд у місто. Блокпости розмістять на напрямках з Галича, Калуша, Богородчан, Надвірни (через Коновальця) та Тисмениці. Медики та поліція будуть перевіряти температуру у людей, котрі в’їжджають на кожній машині в Івано-Франківськ. Якщо у когось буде підвищена температура чи ознаки ГРВІ – рекомендуватимуть не в’їжджати у місто.

“Мусимо убезпечити наше місто всіма доступними методами”, – сказав Влізло “Галці”.

Якщо людина з Івано-Франківська та матиме температуру – її зобов’яжуть як мінімум піти на самоізоляцію. Не мешканців міста, в яких буде температура – проситимуть не їхати в місто.

Прямої заборони на в’їзд в обласний центр не буде. Також не буде обмежень на виїзд з міста.

Блок-пости працюватимуть з 8 ранку до 20 вечора до завершення карантину.

Нагадаємо, з першого квітня франківцям заборонять гуляти парками та скверами, розводити вогнища і вживати алкогольні напої на вулицях міста.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.