Марцінків дав доручення: за два тижні має бути сто тисяч тестів та лабораторія у Франківську

25 березня, в Івано-Франківську відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Представник патрульної поліції Івано-Франківської області Микола Прищепа розповів, що деякі салони краси не дотримуються карантину. Вони вішають табличку, що зачинено, а клієнтів запускаю по телефонному дзвінку. Зазначає, що такі заклади будуть штрафувати.

Міський голова Руслан Марцінків розповів, що 535 людей заїхало до Івано-Франківська з-за кордону за останній тиждень. Така інформація завдяки заявам від них про самоізоляцію.

“А скільки їх заїхало взагалі! Це врази більше”, – наголошує мер.

За словами міського головаи, під час наради з президентом, Володимир Зеленський розповів на територію України повернулося один мільйон 700 тисяч людей за останній місяць.

“Буде епідемія! Нас це ще чекає. Карантин треба було проводити ще 3 тижні тому. І чим жорсткіше, тим краще. Зараз вже пізно. Має бути лабораторія, має бути сто тисяч тестів. Ну місяць посидимо на карантин, ну півтора. А їсти треба людям. Ми всі маємо перебудуватися. Одні крайнощі. Згадайте як у Нових Санжарах зустрічали. А тепер самі всі поприїжджали”, – обурюється мер.

Руслан Марцінків переконаний, що всі франківці, 250 тисяч людей, мають бути на списку. Там має бути така інформація: хто з них перехворів, які тести взяли і результати.

“За два тижні має бути сто тисяч тестів, міська лабораторія! Кров з носа! Маємо протестувати кожного франківця. За рік-два протестувати всіх франківців, хто перехворів, хто тестувався, яким тестом, і експрес-тестом, і в лабораторії. Ситуація дуже серйозна. Нас це не омине!” – наполягає мер.

До слова, в Івано-Франківську зросла кількість хворих на пневмонію.

Нагадаємо, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Читайте також  Ми стоїмо на порозі історичних подій: Старці попереджають всіх! ЦЕ неминуче чекає Україну і Росію

Водночас Івано-Франківщина отримала тести для виявлення коронавірусу

19 березня в Івано-Франківську виявили перший випадок захворювання на коронавірус. Жінка померла в інфекційній лікарні. Їй було 56 років. Згодом виявили ще один випадок захворювання на Прикарпатті. Жінка, жителька Тисмениці, приїхала з Франції.

Через поширення коронавірусу уряд встановив режим надзвичайної ситуації в Івано-Франківській області.

Крім того, в Івано-Франківську з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції вирішили зупинити роботу всього окрім аптек, продуктових магазинів та АЗС. А ще з 19 березня в місті перестав курсувати весь громадський транспорт.

Уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.