Учені заявили про передання коронавірусу до появи симптомів

В Ісландії завдяки масштабному тестуванню всіх громадян медики виявили, що у половини тих, хто заразився коронавірусом, не було жодних симптомів.

Про це розповів головний епідеміолог Торонфур Гуднасон, передає BuzzFeed News. Про схожу ситуацію заявили і в інших країнах.

Наприклад, у Китаї в третини людей з позитивним результатом тесту також спостерігалися відтерміновані симптоми. Як уточнює газета South China Morning Post, за секретними даними уряду, у деяких хворих не було жодних ознак.

На сполох забили і в Південній Кореї. Там зареєстрували 20% безсимптомних випадків. Численні дослідницькі роботи зафіксували можливість поширення коронавірусу серед людей до того, як у них з’явиться типова температура, кашель і втома, пов’язані з хворобою легень COVID-19.

Британські та японські вчені, як пише Bloomberg, підтвердили, що коронавірус здатний передаватися ще до того, як у людини почнуть проявлятися характерні симптоми.

Загроза такого явища полягає в тому, що велика кількість безсимптомних пацієнтів може ускладнити зусилля, спрямовані на те, щоб зупинити спалах недуги, тому що багато країн не перевіряють людей, якщо вони не серйозно хворі.

“Стає все більш очевидним, що поширення COVID-19 особами з безсимптомним перебігом або слабкими симптомами може бути причиною більшого поширення, ніж вважалося раніше; встановити контроль над вірусом стає все важче”, – резюмував Скотт Готліб, колишній глава Управління з контролю за продуктами й ліками США.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.