Представлений смартфон Samsung Z2 вартістю 68 доларів

Компанія Samsung продовжує працювати над власною мобільною OC Tizen.

Samsung-Z2

Черговим кроком на цьому шляху для компанії став новий бюджетний смартфон Z2, призначений для ринків країн, що розвиваються. На даний момент Samsung Z2 представлений лишень в Індії, там ціна на нього становить 4590 індійських рупій, тобто близько 68 доларів США. За таку ціну він отримав не тільки базові функції, але й підтримку швидкісної стільникової мережі LTE з VoLTE.
Samsung Z2Смартфон отримав 4-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 800 x 480 пікселів, 4-ядерний процесор Spreadtrum з частотою 1,5 ГГц, 1 ГБ оперативної пам’яті і 8 Гб флеш-накопичувач. Передбачений слот для карт microSD об’ємом до 128 ГБ. Роздільна здатність основної камери зі світлодіодним спалахом становить 5 Мп, а фронталка має роздільність у 0,3 Мп. Живиться апарат від акумулятора ємністю всього 1 500 мА*год, але, з огляду на параметри та енергоефективність Tizen, з автономністю проблем бути не повинно. Відзначається, що Samsung Z2 є першим смартфоном під управлінням Tizen, який отримав підтримку мереж 4G.

На пристрої встановлено додаток My Money Transfer, яке спрощує переказ грошових коштів між різними банківськими рахунками. Також є спеціальний режим роботи для мотоциклістів S Bike Mode, що дуже стане в нагоді в Індії, з огляду на кількість двоколісного транспорту, що їздить по дорогах цієї країни. Ну і, звичайно, є підтримка 12 найбільш поширених мов Індії.

Партнером Samsung по запуску Z2 в Індії виступає 4G-оператор Jio, він дає всім покупцям 90 днів безлімітних дзвінків, а також доступ до власних контент сервісів. Це і цифрове радіо, і широка музична колекція, і навіть фільми. На смартфоні встановлені програми Jio, а також деякі інші популярні програми, наприклад Facebook і Whats App, й гри. У Tizen також вбудована функція відстеження витраченого трафіку і його економії.
Samsung Z2

Читайте також  Спочатку відрізали органи, а потім вбили: у справі виникли нові обставини

Samsung Z2 надійде в продаж 29 серпня. Смартфон буде доступний в золотистому, чорному і темно-червоному забарвленнях, а його вартість складе близько $ 68.

Відзначимо, що проект Tizen виник в результаті злиття MeeGO і Linux Mobile. Крім Samsung в міжнародну асоціацію Tizen Association також входять компанії Intel, Huawei, Panasonic, Vodafone, SK Telecom, Orange, NTT docomo і інші корпорації. При цьому до теперішнього часу операційна система Tizen не здобула особливих успіхів, а її розвитку багато в чому перешкоджає небажання розробників перенести додатки на ще одну платформу.

Samsung Z2Технічні характеристики Samsung Z2:

  • Підтримка стандартів зв’язку: 4G / LTE Cat.4 VoLTE
  • Процесор: 1,5 ГГц, 4-ядерний Speadtrum
  • Платформа: Tizen OS
  • Дисплей: 4-дюймовий, TFT, роздільністю WVGA
  • Основна камера: 5 МП зі світлодіодним підсвічуванням
  • Фронтальна камера: VGA (0,3 Мп)
  • Пам’ять: 1 Гб ОЗП, 8 Гб вбудованої, слот під microSD карти пам’яті
  • Комунікації: Wi-Fi 802.11, Bluetooth, USB, GPS
  • Акумулятор: 1500 мА*год

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.