На Прикарпатті розробили маршрут для доставлення хворих з підозрою на коронавірус до лікувального закладу

Сьогодні, 17 березня, в онлайн-режимі відбулася нарада в т.в.о. голови ОДА Віталія Федоріва.
На ній розглянули питання про стан реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Як зазначила, Ірина Кобельська, в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, в області працює тимчасова протиепідемічна комісія при ОДА, виконується план протиепідемічних заходів, працює протиепідемічний штаб. Також вона зазначила, що визначено опорний заклад для боротьби з коронавірусом. Це Івано-Франківська обласна інфекційна лікарня. Також є ще 10 лікарень з інфекційними відділеннями.

Також вона зазначила, що розробили маршрут для доставлення хворих з підозрою на коронавірус до лікувального закладу.

Т.в.о. голови ОДА Віталій Федорів зазначив, що до кінця цього тижня в Україну прибуде 1 млн швидких тестів на визначення коронавірусу. Він зазначив, що в області є достатньо тестів для визначення захворюваності на грип.

Руслан Савчук, в.о. директора Державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний цент МОЗ України” зазначив, що в світі від коронавірусу видужали трохи більше 43% хворих. Він наголосив, що зараз в області немає жодного зареєстрованого випадку коронавірусу.

Як зазначив Мирон Матейко, директор КП “Івано-Франківського обласного центру центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф”, зараз в області працює 10 бригад екстренної медичної допомоги. За його словами, проблем з засобами індивідуального захисту немає.

На нараді зазначили, що у Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні є 16800 масок, завтра мають доставити ще 15 тисяч. Рукавиць – 17, 5 тис пар, є достатньо дезрозчинів. На нараді також додали, що трохи замало одноразових костюмів, але їх також мають доставити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.