Квартира в Словаччині, дві Tesla та мільйони заощаджень, – Богдан нарешті показав декларацію

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан вперше подав електронну декларацію. Про це йдеться у офіційному реєстрі декларацій на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, – пише ТСН.

Богдан подав декларацію не щорічну, а перед звільненням. Саме тому у розділі доходів вона охоплює лише період від 1 січня до 11 лютого 2020 року.

Екскерівник ОП задекларував у своїй власності аж 10 земельних ділянок. Три з них – у селі Козин під Києвом, ще 4 – у селі Забуяння, також на Київщині. Одну земельну ділянку Богдан має у селі Гвоздів Київської області, одну в Києві та останню – на Львівщині. Найбільші з усіх ділянок розташовані саме у селі Забуяння – там Богдан має загалом понад 15 гектарів землі.

Також він задекларував 6 квартир. Одна із них розташована у Словаччині, всі інші в Києві, де правом користуванням цими квартирами володіють доньки Богдана. Також колишній керівник ОП задекларував житловий будинок площею 560 квадратних метрів у Козині. Окрім цього Богдан вніс у декларацію 10 квартир як об’єктів незавершеного будівництва. Він володіє ними на підставі інвестиційного договору. Це свідчить про те, що Богдан вклав гроші у будівництво київських житлових будинків, де після будівництва отримає повноцінні квартири.

У розділі цінне рухоме майно колишній очільник ОП задекларував три елітних швейцарських годинники та п’ять автомобілів: Tesla Model X, Tesla S85, Mercedes-Benz GL500, Mercedes-Benz Vito 116 CDI, Mercedes-Benz GLS350. Усі свої автівки Богдан придбав після 2015 року, а три з них – 2019 року.

За трохи більше місяць роботи 2020 року Богдан отримав 63 тисяч гривень доходів від Державного управління справами України, та ще 20 тисяч гривень від надання майна в оренду. Колишній керівник ОП має багато рахунків у банках, де загалом зберігає понад 670 тисяч доларів, 338 тисяч євро та понад 10 мільйонів гривень. Також на кожну з його чотирьох доньок Богдан відкрив рахунки у Словаччині, де вони мають від 35 до 49 тисяч євро. Готівкою він тримає 722 тисячі доларів та 238 тисяч євро.

Читайте також  Очільник МОН закликав школи перейти на дистанційне навчання

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.