“Мамо, я збив людину”: на Прикарпатті діяла група телефонних шахраїв (відео)

На Західній Україні правоохоронці викрили групу телефонних шахраїв.

Злочинці телефонували людям, представлялися працівниками поліції і повідомляли, що їхній родич потрапив у біду. Аби уникнути проблем із законом, одразу пропонували – заплатити гроші. Ті, хто не мав коштів, віддавали коштовності й антикварні речі.

Жертвами шахраїв ставали зазвичай люди похилого віку. Наразі точну кількість потерпілих встановлюють. Завдані збитки лише на Тернопільщині оцінили в понад півтора мільйона гривень, пишуть Версії з посиланням на Подробиці.

Ольга Галан, потерпіла від телефонних шахраїв:

Пролунав дзвінок стаціонарному телефону. Я взяла трубку. І він каже: “мамо, зі мною біда, я людину збив. – Як збив, де? – На переході. – На смерть? – Ні, людина жива, але забрали в лікарню. Треба на лікування гроші. Операцію. Треба терміново, бо інакше шість років тюрми”. Я останнє віддала, думаю – най там, най людину спасуть, бо я думаю: як я буду з тим жити.

Дмитро Різник, заступник начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області:

У ході проведення 15 обшуків в різних регіонах, було вилучено близько 50 тисяч гривень, біля 6 тисяч доларів США, також 60 мобільних телефонів, безліч стартових пакетів а також SIM-карт різних операторів, які безпосередньо злочинці використовували під час злочинів. Також було вилучено два автомобіля. На даний час чотирьом особам повідомлено про підозру.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.