У школах Франківська хочуть встановити пристрої, які слідкуватимуть за якістю повітря

Учасники громадського моніторингу якості повітря EcoCity подалися на “Бюджет участі – 2020” – хочуть показати, чим дихають школярі.

Винахідники пропонують встановлювати в школах міст України пристрої громадського моніторингу якості повітря AirHome, які кожні 2 хв робитимуть заміри та 24 години на добу будуть показувати на мапі показники забруднення повітря шкідливим мікропилом трьох фракцій PM1, PM2.5, PM10, концентрацію вуглекислого газу CO2, температуру, вологість та тиск.

Пристрої моніторингу обладнані зовнішнім дисплеєм, на який також виводиться дана інформація. Це дасть змогу вчителю та учням дізнатись, коли провітрювати клас при перевищенні концентрації вуглекислого газу, коли потрібне вологе прибирання класу, щоб зменшити забруднення повітря шкідливим мікропилом і, таким чином, контролювати якість повітря та комфорт перебування в класі.

Батьки за допомогою мобільного додатку зможуть моніторити за показниками в класі. Аплікацію можна завантажити на сайті-мапі.

“На основі даних, отриманих з пристроїв AirHome, можна робити аналіз, визначати проблемні години перебування в класі упродовж дня, чи вистачає самого провітрювання, доцільність встановлення рекуператора чи вентиляції. Також можливо формувати рейтинги екологічності класів шкіл, вказати на проблемні класи задля покращення якості повітря та комфорту перебування учнів в цих класах.

Наша команда запропонувала такий пілотний проєкт “Батьківський та вчительський контроль чистоти повітря та комфорту перебування дітей у класі” в м.Івано-Франківськ по встановленню 30 таких пристроїв в 30 школах міста, в класах інформатики, на Івано-Франківський бюджет участі 2020. Разом з проєктом буде проведений аналіз даних та впродовж 9 місяців навчального року будуть виводитись щомісячні рейтинги шкіл”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.