Не дожив і до 20-ти: рік тому внаслідок ворожого обстрілу на Сході України загинув калушанин Богдан Гаврилів

4 березня 2019 року внаслідок ворожого мінометного обстрілу поблизу Лебединського на Донеччині загинув калушанин Богдан Гаврилів; був смертельно поранений. 20 квітня цього року хлопцю мав би виповнитися 21 рік.


Рік тому провести в останню дорогу героя прийшли сотні людей – побратими, волонтери та прості львів’яни.Так, на центральній площі Львова героя зустрічали навколішки, пише “5 канал“.

Про молодшого брата згадує Василь Гаврилів, не стримуючи сліз.

“У мене брат був найкращий. Він у 19 років усе встигав. Він був староста класу. Він проводив лінійки. Він виступав. Він спішив, щоб всюди встигнути… Ми ще цілу ніч переписувалися і так сталося, що на другий день… Ми не віримо”, – згадує Василь.

Контракт зі Збройними силами Богдан підписав півроку тому і одразу ж поїхав на війну. У 80-й бригаді Богдан був розвідником.

“Відповідальна людина, патріот своєї держави, виконавчий воїн. Він, як і всі у зоні ООС, захищав державу”, – каже побратим загиблого Роман Сегейда.

“Був обстріл і при прямому влучені міни в спостережний пост, на якому ніс службу розвідник нашої бригади Богдан Гаврилюк, він загинув. Після того ще були знищені спостережні деякі пости. Але командуванням батальйону було вже прийняте рішення – особовий склад був виведений з тих точок”, – розповідає начальник штабу 80-ї ДШБр Євген Кураш.

Останню шану військовослужбовцеві прийшли віддати сотні людей.

“Я почула по радіо, що загинув такий молодий хлопець. І єдине, як ми можемо віддячити йому за жертву життя, це тільки що прийти і попрощатися з дитиною. Прошу Бога, щоб та війна швидше закінчилася і наші діти жили,” – каже мешканка Львова Галина Крив’як.

Читайте також  Супречка навколо українських телеканалів: Зеленський підписав указ про єдине мовлення на всіх каналах

Поховали Богдана в рідному йому Калуші на Франківщині.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.