Сьогодні починається Великий піст: традиції та що заборонено робити

Сьогодні, 2 березня, в Україні починається Великий піст. За час посту варто подбати не тільки про раціон, але і про очищення душі.

Великий піст триватиме 48 днів, до Великодня.

ДАТА ВЕЛИКОГО ПОСТУ У 2020 РОЦІ
У 2020 році Великий пост починає в понеділок, 2 березня, і триватиме до суботи, 18 квітня. Він встановлений на честь Самого Спасителя, а остання страсна седмиця посту встановлена в пам’ять про останні дні життя Ісуса Христа.

ЩО НЕ МОЖНА ЇСТИ У ВЕЛИКИЙ ПІСТ
Особливо суворими вважаються перший та останній тиждень Великого посту. Віряни утримуються від м’ясних і рибних продуктів, виключають з раціону молоко та яйця. Виняток тільки для маленьких дітей, вагітних жінок, хворих та мандрівних подорожніх.

У перший день посту варто утриматися від будь-якої їжі, в інші дні є певні правила:

Понеділок, середа, п’ятниця – сухоїдіння (вода, хліб, фрукти, овочі, компоти)

Вівторок, четвер – можна варені страви без олії.

Субота, неділя – їжа з олією і навіть трохи вина.

Крім того, на період Великого посту випадає кілька православних свят – Благовіщення, Лазарева субота і Вербна неділя. В ці дні можна вживати рибні страви та випити келих вина.

ЩО ЩЕ НЕ МОЖНА РОБИТИ ПІД ЧАС ВЕЛИКОГО ПОСТУ
У період Великого посту не можна вінчатися, веселиться і відвідувати розважальні заклади. Не варто просиджувати дні біля телевізора і лінуватися. Не можна ігнорувати трудові зобов’язання та піддаватися негативним почуттям: агресії, злості, заздрості, конфліктів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.