На Закарпатті після контакту з китайцем захворів чоловік: лікарі озвучили вердикт

На Закарпатті чоловіка з підвищеною температурою госпіталізували через те, що 21 день тому він контактував із громадянином Китаю в Ніредьгазі (Угорщина), однак підозра на коронавірус не підтвердилася.

Як повідомило джерело  в обласній госадаміністраціі, у пацієнта діагностували бронхіт. Ні за симптомами, ні в анамнезі китайського вірусу немає.

За даними Mukachevo.net, після того, як хворий звернувся до медиків, в Береговому створили протиепідемічну комісію і ухвалили рішення госпіталізувати його з використанням спецзасобів захисту.

Його обстежили в інфекційній лікарні. Чоловіка разом з дружиною помістили в спеціальний бокс, де вони чекатимуть результатів тестів, які проведуть в Києві. Однак медики вже запевнили: причин для занепокоєння немає.

Офіційну заяву зробили і в Міністерстві охорони здоров’я. Виконуючий обов’язки генерального директора ГУ “Центр громадського здоров’я МОЗ Украіни” Ігор Кузін під час брифінгу в Нових Санжарах сказав, що підозру знято.

“Чоловік був госпіталізований вчора (24 лютого), і насправді вже 10 діб, як тривають клінічні прояви, підвищена температура, але не така, як зазвичай відбувається при інфікуванні новим коронавірусом людини”, – підкреслив він.

За словами представника МОЗ, після клінічного обстеження і проведення фізіологічного обстеження було встановлено, що цей випадок не підпадає під клінічний прояв коронавірусу.

Побоювання у лікарів спочатку викликало те, що чоловік, який захворів, 1985 року народження, працював в Угорщині на китайця, який родом із провінції Хубей і в грудні повернувся звідти. Крім того, паніку підігріла масова стурбованість на Закарпатті.

Як повідомляли, у Закарпатській області 25 лютого терміново збереться тимчасова протиепідемічна комісія обласної держадміністрації, щоб запобігти занесенню COVID-19 до України внаслідок спалаху коронавірусу в Італії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.