У Росії відчепили вагон потяга, де їхала китаянка і ще 13 українців. Їх знайшли

У російському Брянську відчепили вагон потяга “Київ-Москва”, в якому їхала китаянка та ще 21 особа, серед яких 13 українців. Прикордонники повідомляли про їхнє зникнення, проте українським консулам вдалося встановити, де вони.

Як розповів Суспільному директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, 5 українців нині перебувають у лікарні міста Брянськ. Вони пройшли обстеження, у крові вірусу не виявлено.

Решта 8 (6 пасажирів і 2 провідники) знаходяться у вагоні, який стоїть на станції “Сузємка” Брянської області. Аналізи у них ще не брали.

“За результатами обстеження китайської громадянки, які очікується отримати не раніше 21:00, буде ухвалено рішення щодо заходів стосовно інших пасажирів вагону”, — сказав Погорельцев.

Він додав, що з усіма громадянами представники консульства поспілувалися телефоном і перебувають з ними на постійному зв’язку.

Разом з тим у Центрі громадського здоров’я, з посиланням на дані РФ, повідомили, що у громадянки КНР з потягу “Київ-Москва” за результатами лабораторного дослідження COVID-19 не підтверджено.

Нагадуємо: жодного випадку COVID-19 в Україні не зареєстровано.

Раніше у прикордонній службі повідомили, що усіх відправили в обсервацію задля перевірки на коронавірус, але куди саме — невідомо.

Зазначається, що громадянка Китаю прямувала у Росію цим потягом та перетнула український кордон 20 лютого.

Під час прикордонного оформлення та спілкування з нею прикордонники Сумського загону повідомили її про обмеження щодо пропуску громадян Китаю суміжною стороною, однак жінка вирішила продовжити свою поїздку.

“Крім того, військовослужбовці цікавилися станом її здоров’ям та отримали відповідь, що скарг немає. За зовнішніми ознаками хворою жінка також не виглядала. Додамо, що іноземка днями прибула в Україну з Мінська літаком і під час проходження контролю на кордоні її стан здоров’я занепокоєння не викликав”, — заявили у ДПСУ.

Читайте також  У Франківську біля дитячої лікарні знайшли недоношеного хлопчика

Російська сторона повідомила, що громадянка КНР повертатись на територію України не буде у зв’язку з тим, що вона розміщена та перебуває в одному з медзакладів.

“Крім того, за наявною інформацією вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, знаходиться в обсервації, проте невідомо, де саме”, — додали у прикордонній службі.

Повідомляється, що у вагоні під час контролю, окрім громадянки Китаю, перебувала ще 21 особа. 13 з них — громадяни України, у тому числі 2 провідники, 6 громадян РФ і по одному громадянину з Узбекистану та Канади.

Нині Державна прикордонна служба спільно з МЗС, МОЗ та Міністерством інфраструктури намагається з’ясувати деталі ситуації, осіб, які були у вагоні, та де вони зараз перебувають.

В Укрзалізниці повідомили, що за попередньою інформацією, пасажирку із симптомами респіраторного захворювання виявлено під час проходження митно-прикордонного контролю на залізничній станції Суземка (РФ).

“З метою виключення підозри на коронавірус вагон поїзда, у якому подорожувала китаянка, було відчеплено на станції Брянськ”, — повідомляє пресслужба компанії.

Основний склад поїзда прибув до кінцевого пункту призначення — міста Москва.

В УЗ додали, що подальші дії щодо процедури повернення поїзда в Україну визначаються. Санітарні заходи будуть забезпечені як щодо бригади, так і щодо рухомого складу поїзда.

Згодом на брифінгу директор з пасажирських перевезень “Укрзалізниці” Олександр Толкачов уточнив, що це український потяг, на кінцеву станцію він прибув із запізненням у 50 хвилин.

“Потяг пройшов санобробку, готується до відправлення назад… Сьогодні увечері (повернеться до Києва — ред.)”, — повідомив він.

За даними Толкачова, решта пасажирів (не з вагона, в якому була китаянка), які прибули до Москви, пройшли медичне обстеження, жодних ознак захворювання у них не виявлено. Усіх відпустили додому.

Читайте також  Стало відомо, хто очолив шість новостворених ОТГ на Прикарпатті

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.