Під вибори 2020 Прикарпаття отримало куратора від партії Зеленського

Партія “Слуга народу” почала підготовку до місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня цього року. Для цього в кожну область призначають наглядачів. Прикарпаття куруватиме депутатка Олена Вінтоняк.

За даними УП, Президент України Володимир Зеленський особисто підключився до контролю за підготовкою до виборів 25 жовтня.

В Офісі президента місцевими виборами займаються двоє людей: перший заступник керівника ОПУ Сергій Трофімов, який відповідає в ОПУ за “регіоналку” та перший помічник президента Сергій Шефір.

Нещодавно Трофімов запропонував призначити в кожну область куратора з підготовки до виборів від парламенту. Так, Івано-Франківську область куруватиме депутатка Олена Вінтоняк, яка до цього працювала консультанткою з юридичних питань у Романа Мулика, ексдепутата Івано-Франківської облради від Партії Регіонів.

До речі самого Мулика начебто призначили куратором Львівщини.

Зазначається, що депутати-куратори не будуть виконувати роль керівників штабів. За планами Банкової, керівниками мають ставати претенденти на першість у списках до обласних рад.

“Тобто керівник штабу – це перший номер у списку до обласної ради. Після виборів в ідеалі – це голова облради”, – ділиться планами впливовий депутат “Слуги народу”.

Крім списків кураторів областей президент також затверджуватиме кандидатів у мери. Співбесіди з потенційними міськими головами триватимуть впродовж весни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.