10 продуктів для захисту від раку простати

Останнім часом все більше чоловіків долає рак передміхурової залози. В даному випадку для профілактики розвитку даного захворювання на допомогу прийде дієта з великим вмістом поживних речовин і незначною кількістю ліпідів.
dieta-muzhskaya
Продукти, які потрібно включити в раціон

Харчування відіграє ключову роль в здоров’я простати і може запобігти ризику розвитку захворювання.

Овочі сімейства хрестоцвітних – брокколі, капуста і кольорова капуста – містять велику кількість ізотіоціанатів, фітохімічних компонентів, які сприятливо впливають на здоров’я. Крім іншого в цих овочах містяться антиоксиданти.
Риба і рослинні масла, багаті кислотами омега-3 зменшують ризик розвитку раку передміхурової залози.
Вітамін Е зменшує гіпертрофію передміхурової залози і захищає залозу від раку. Серед джерел вітаміну Е – маргарин, масла рослинного походження, волоські горіхи і насіння, паростки пшениці і цільні зерна.
Цілісні зерна – багате джерело клітковини, селену, вітаміну Е і фітохімічних елементів, які відіграють важливу роль в профілактиці раку.
Лікопін, що міститься в томатах, рожевих грейпфрутах і кавуні, знижує ризик раку передміхурової залози. Томати виділяють більше лікопіну в приготовленої вигляді, тобто у вигляді томатної пасти або томатного супу. Лікопін розчиняється в жирі, тому його краще вживати з невеликою кількістю жиру.
Селен – це мінеральна сіль, яка містить профілактичний компонент. Це антиоксидант знаходиться в горіхах, морепродуктах, деяких видах м’яса, риби, ростах пшениці, вівсі та коричневому рисі.
Продукти на основі сої допомагають запобігти гіпертрофію передміхурової залози і можуть уповільнити зростання пухлини. Цей ефект викликаний изофлавонами сої, рослинним елементом, який знижує рівень дигідротестостерону, чоловічого гормону, що сприяє надмірному росту тканини простати.
Будьте обережні з червоним м’ясом: в ньому міститься дуже багато насичених жирів тваринного походження, одного з найпоширеніших факторів захворювання.
Пийте багато води. Чоловіки, які страждають гіпертрофією передміхурової залози, повинні пити багато води і безалкогольних напоїв, щоб добре очистити сечовий міхур. Необхідно вживати менше кави і пива.
Уникайте гострих продуктів, алкоголю, кофеїну і речовин, які дратують сечовивідні шляхи.
Виявлення раку передміхурової залози

Читайте також  Яйця подорожчают до 100 гривень: Українців попередили про підвищення цін на продукти на 30%

Рак передміхурової залози на ранній стадії легко піддається лікуванню. Найчастіше це захворювання проявляється у чоловіків у віці старше сорока років, тому їм рекомендується проходити обстеження із застосуванням ректального дослідження прямої кишки один-два рази на рік. Однак в більшості випадків під час діагностики виявляються метастази, що поширилися на інші органи. Саме з цієї причини лікарі рекомендують чоловікам у віці шістдесяти років і старше здавати аналіз крові для визначення рівня специфічного антигену простати, можливого індикатора раку.

Виявлений на ранній стадії рак передміхурової залози представляє високий рівень одужання. На ранній стадії не виявляється ніяких симптомів. На наступній стадії симптоми, наприклад труднощі з сечовипусканням і біль в момент оргазму, можуть вказувати на загальну проблему і доброякісну пухлину простати, ніякого відношення до раку.

Раннє лікування раку передміхурової залози, яке може полягати в хірургічному втручанні або радіотерапії, зазвичай дає хороші результати, але профілактика не менш важлива.

Крім перерахованих вище продуктів, харчування багате овочами і з незначним вмістом насичених жирів може зупинити розвиток раку простати.

Який зв’язок між вагою і раком передміхурової залози

У чоловіків, які стежать за своєю вагою ризик розвитку раку незначний. І навпаки, чоловіки, які страждають на ожиріння, більш схильні до цього захворювання. Тому розумова праця повинен чергуватися з фізичними навантаженнями, наприклад, відвідування тренажерного залу, прогулянки пішки.

За результатами досліджень у чоловіків двадцяти років і старше, які займаються сексом більш п’яти разів на тиждень, ризик розвитку раку простати був на третину нижче. Еякуляція в більш пізньому віці також зменшує ризик захворювання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.