З медзакладу «Нові Санжари» вивезли персонал — з евакуйованими залишаться медики, які були на літаку

З медичного закладу «Нові Санжари» на Полтавщині, в якому 14 днів перебуватимуть евакуйовані українці та іноземці з Уханя, вивезли персонал. З евакуйованими будуть медики та технічні спеціалісти, які були й на літаку.

Результат пошуку зображень за запитом З медзакладу «Нові Санжари» вивезли персонал — з евакуйованими залишаться медики, які були на літаку
Про це повідомили в Урядовому кур’єрі.

«Персонал, який раніше працював у «Нові Санжари», вивезено з об’єкта. Ніхто з них не контактуватиме з розміщеними в обсервації особами. У складі групи, яка буде розміщена в обсервації, є і лікарі, і медперсонал, і технічні спеціалісти для гарантування належного перебування і безпеки людей», — йдеться у повідомленні.

Також у Кабміні пояснили, що евакуйовані, екіпаж літака, медичні та технічні працівники перебуватимуть в індивідуальних приміщеннях.

«Відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб, вони не будуть потрапляти у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов’язковому порядку будуть знезаражені», — зазначили в уряді.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями після дозаправлення в Борисполі приземлився у Харкові 20 лютого.

На борту перебували 45 українців та 27 іноземців, а також 22 членів екіпажу та лікарі. Зазначається, що всі здорові. На борту перебувають, зокрема, громадяни Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Рики та інших країн.

З аеропорту евакуйованих на транспорті Державної служби з надзвичайних ситуацій та під охороною поліції відвезуть до медичного центру «Нові Санжари» на Полтавщині. Там вони пробудуть на обсервації 14 днів.

Втім жителі Нових Санжар вийшли на мітинг проти розміщення евакуйованих у їхньому медичному центрі. Між протестувальниками і поліцією сталися сутички. Правоохоронці закликали до спокою та встановили понад 10 найагресивніших людей, з якими провели роз’яснювальні бесіди.

До Нових Санжар приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він запевнив, що евакуйовані здорові, симптомів інфікування у них немає.

Читайте також  Чи можуть помилятися тести на коронавірус: лікарка-епідеміологиня пояснила нюанси

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.