Навчальний рік в Україні змінять через карантин: що чекає на школи

В Україні школярам будуть продовжувати навчальний рік, щоб компенсувати час, пропущений ними через карантин. Дану норму містить новий закон, який має підписати президент Володимир Зеленський.

Про це розповіла  народна депутатка від фракції “Слуга народу”, членкиня парламентського комітету з питань освіти Юлія Гришина, коментуючи закінчення карантину в низці українських шкіл.

Гришина нагадала, що, відповідно до нинішнього закону про загальну середню освіту, навчальний рік у школах, незалежно від підпорядкування і форм власності, починається в День знань 1 вересня і завершується не пізніше 1 липня. Тривалість навчального дня, тижня, перерв, повністю регламентується самою установою середньої освіти в рамках часу, передбачених освітньою програмою.

“Додається окремо в законодавстві, що організація навчального процесу не має призводити до перевантаження учнів і має забезпечувати безпечні та нешкідливі умови отримання освіти”, – зазначила вона.

Також нардепка додала, що новий закон про загальну середню освіту зараз перебуває на підписі у президента.

“Там нічого докорінно не змінюється. Хіба що хочу звернути вашу увагу, що якщо старий закон встановлює тільки рамки – 1 вересня і 1 липня, то в новому законодавстві вже встановлено, що крім цього проміжку з 1 вересня по 1 липня, встановлюється кількість обов’язкових навчальних днів – 175”, – розповіла Гришина.

“Сьогодні учень навчається 175 днів, але коли карантин, не враховуються ці дні. А за новим законом обов’язково має бути продовжене навчання”, – пояснила вона.

Моя Школа нагадує, що ухвалений Верховною Радою закон №0901 “Про повну загальну середню освіту” спрямовано на підпис президентові.

Закон впроваджує широкий перелік новацій. Зокрема, документ гарантує зарахування в початкову школу без конкурсів, передбачає додаткові надбавки вчителям, надає учням можливість вибору предметів. При цьому в законі обмежені в правах батьківські комітети і залишена лазівка для російської мови.

Читайте також  Як будуть працювати школи після канікул – МОН

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.