Пластуни Прикарпаття провели зустріч з воїнами АТО

13 лютого, у Дитячо-юнацькому пластовому центрі в Івано-Франківську по вул.Павлика, 10 відбулася зустріч з воїнами російсько-української війни.

На заході представники громадських організацій, а саме Роман Вішка – голова ГО “Івано-Франківське обласне об’єднання воїнів АТО”, псевдо Майор, воював у складі 72-ї окремої механізованої бригади, брав участь у боях у районі Сонцева, Амвросіївки, Степанівки, Маринівки, а також Ігор Синяк  голова громадської організації Вільному Воля, старший сержант, доброволець 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗС України спілкувалися з пластовим юнацтвом.

Обидва брали участь у боях за Дебальцеве, які тривали в період 21 січня — 18 лютого 2015 р. та зуміли прорватися з ворожого оточеннями, відомого як Дебальцевський котел.

Почалася зустріч з обговорення, для чого молоді необхідно знати історію своєї країни. Воїни розповідали про відчуття під час артобстрілу, як десантникам довелося пережити колосальні випробовування, як допомогли віра та козацький дух. До речі, саме на війні Ігор Синяк відпустив характерні для прадідів чуб та вуса.

Також бійці нагадали пластунам, що у час війни в країні важливим є ще й інший фронт – інформаційний, який потребує виховання в собі критичного мислення. Неможливо виграти війну, якщо у ЗМІ багато дезінформації та спаму. Наскільки важлива підтримка воїнів на лінії вогню від цивільних. Потрібно розвивати співпрацю та братерство між українцями на сході та заході країни. Вчитися в інших народів позитивного: єдності, мудрості, патріотизму. Відповідаючи на запитання юнацтва, воїни пояснили, чому зараз у країні потрібна легалізація зброї з коротким стволом.

Також військові зазначили, що бойові мистецтва рідко використовуються в сучасному бою, проте молоді важливо ними займатися оскільки формується характер і зміцнюється тіло. Ігор Синяк звернув увагу, що серед молодого покоління потрібно виховувати сміливість не просто бути добрим, але й активно творити добро: наприклад, заступитися за слабшого перед хуліганами, допомогти старшій людині  та ін.

Читайте також  Відірвані від цивілізації: показали захопливу підбірку усамітнених будинків

Насамкінець зустрічі бійці наголосили на важливості бойового духу, постійній готовності захищати рідну землю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: