У церкві на Львівщині уже 261 рік зберігаються мощі святого Валентина

До Дня закоханих у Самбірській церкві Різдва Пресвятої Богородиці виставили саркофаг із мощами святого Валентина. Останки святого постійно перебувають у храмі на бічному престолі. А до цього свята його переносять на центральний тетрапод до почитання.

Усі охочі зможуть доторкнутися до реліквії та заступництва святого. У скляній труні — череп, декілька кісток і капсула з миром.

Мощі святого Валентина в цьому храмі перебувають із 13 травня 1779 року.

Про це записано в книзі “Княжий город Самбір”, яку опрацював Франс Арабіяса, що був довший час парохом і деканом Самбірським на початку 20 століття. Ці мощі, як пише автор, викопані на кладовищі святої Прісцили в Римі, де святий був священиком і близько 270 року загинув мученицькою смертю.

У Римі в архівах Папського інституту є скупий запис про те, що священномученик Валентин є покровителем Перемишльсько-Самбірської Єпархії. Грамоти з печатями, які були передані сюди разом з мощами, були знищені в часи ліквідації церкви.

За допомогою до святого Валентина приходить і молодь, і старші люди, сподіваючись на вирішення сімейних негараздів та для молитви за щасливий шлюб.

Фото: з відкритих інтернет джерел

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.