Якщо «король» бензоколонки з’їхав з глузду і погрожує її підірвати – мабуть, час його приспати

Реакція іноземних ЗМІ та світових лідерів щодо звинувачень Путіна на адресу України в тероризмі, свідчить, що провокація ФСБ з тріскотом провалилась.

«Теракт в Криму був вигаданий Путіним, щоб хоч хтось у світі засудив «теракт українських диверсантів на російський території». Це був би факт визнання Криму російською територією. Але світ Путіна розкусив. Путін залишається мерзотою, але тепер ця мерзота – передбачувана більше, ніж ще недавно», – написав Олександр Бригинець на своїй сторінці «Facebook».

Першим серед іноземних лідерів ситуацію прокоментував міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. «Агресор звинуватив жертву в нападі. Старі методи КДБ. Підроблені обвинувачення Росії щодо України, щоб виправдати майбутню “відплату”?» – написав міністр у своєму «Twitter». Також, у Європейському Союзі не знайшли доказів підготовки терактів України на півострові Крим, у чому її звинувачує Російська Федерація. Посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що Росія висуває Україні помилкові звинувачення в диверсії, щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій.

Примітно, що казка про «кримських диверсантів» аж надто схожа на  Гляйвіцький інцидент –  провокацію СС в місті Гляйвіц, яка і послужила одним із приводів для нападу Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. Згідно з планом, офіцери СС, переодягнені в польську військову форму, мали напасти на радіостанцію в Гляйвіці і передати в ефір антинімецьку відозву польською мовою, напасти на лісництво в Пінчені на північ від Кройцбурга і знищити митний пункт в Хохліндені. Останнім часом проявляється надто багато схожостей між Путлєром та Гітлером: проведення олімпіади в Берліні/Сочі перед анексією Судетської області/АР Крим, розгул шовінізму та ненависті до інших націй, рас, держав,… Проте суттєво відрізняється соціальне становище громадян Третього Рейху та сучасної Російської Імперії:  деякі дороги федерального значення в РФ гірші за українське бездоріжжя, соціальна нерівність досягла свого апогею (в той час, коли екскаватори чавлять «санкційні» продукти, на святкуванні «дня рубля» напівоголені дівчата  б’ються в басейні з чорною ікрою), – більше третини населення знаходиться за межею бідності. Але найбільш впливовою відмінністю став доступ до інформації. Відомості про події розлітаються швидше звуку, рівень освіченості населення ускладнює ведення пропаганди та й зараз неможливо заблокувати абсолютно всі джерела інформації, хіба що повністю відключити Інтернет.

Читайте також  «Лікуйтеся, терпіть, і все пройде»: 26-річна вагітна жінка померла від ковіду після того, як їй тиждень відмовляли в госпіталізації

Також світове співтовариство, пам’ятаючи страшний досвід першої половини минулого століття, не схильне залишатись осторонь  агресії Імперії Зла по відношенню до України (про що і свідчить недовіра до офіційної версії Кремля  щодо провокацій на Кримському півострові, введення і підтримка санкцій, виключення РФ із G8, тощо). Крім того, у випадку ескалації конфлікту США заявили про можливість відключення Росії від системи банківських платежів SWIFT, та замороження усіх іноземних активів російських посадовців. І саме цей фактор реально лякає оточення Путлєра. Уявіть собі картину: сотні російських олігархів, які мали майже необмежені ресурси, в одну мить втрачають все, їхні сім’ї вертаються до Мордору, вони більше не мають можливості засмагати на узбережжі Середземного моря,  користуватись своїми айфонами, їздитимуть виключно на «Жигулях» і «Воглах»,…

І така картина стає все більш реалістичною – після чергової провокації Кремля з «українськими диверсантами», навіть російські ЗМІ заговорили про негативний вплив «Кримської кризи» на економіку країни (RBC.RU повідомляє, що агентство Moody’s попередило РФ, що посилення напруженості в російсько-українських відносинах може негативно позначитися на кредитному рейтингу Росії, який і так знаходиться на «сміттєвому рівні» Ва1).

Тож зараз Україна і світ стоять напередодні великих геополітичних змін, а от якими вони будуть – передбачити все ще дуже складно.

 

За матеріалами:

https://www.facebook.com/bryhynets/posts/1155651494499510

http://24tv.ua/reaktsiya_svitovih_zmi_na__na_skandal_z_krimskimi_diversantami_n715209
https://ukr.media/world/272139/

http://www.rbc.ru/economics/15/08/2016/57b1d19b9a79471761d045ab

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: